Om meg

Jeg er utdannet i den danske psykomotoriske tradisjonen, og har ellers bakgrunn fra teater, kreftomsorg og voksenpsykiatri.

Jeg liker å være en medvandrer i andre menneskers liv, og føler meg takknemlig overfor alle som har åpnet seg for meg og dermed også beriket mitt liv. Personlig ser jeg livet som en åndelig reise, men er ikke tilknyttet noen spesiell religion eller tro.

Helt siden jeg fikk kreft for 28 år siden, har jeg vært opptatt av sammenhengen kropp-sjel. Hvorfor blir man syk? Hvordan kan man påvirke sin egen helsetilstand? Har sykdom en mening? Hva er livets mening? Hva skjer etter døden?

Slike spørsmål har vært – og er – en drivkraft i mitt liv. Og ja – jeg tror jeg har funnet svar. Jeg tror at alt i livet eksisterer i en dyp sammenheng. Både i våre kropper, på planeten Jorden og i hele universet. Denne sammenhengen gir mening.

Hvordan disse sammenhengene uttrykker seg, er en evig oppdagelse for den som har lyst til å lære å se, sanse, føle og utvikle høyere bevissthet.

I kroppen vises for eksempel noen av sammenhengene mellom kroppen og psyken i pusten, muskelspenningene, det autonome nervesystemet, hormonsystemet, immunsystemet og meridiansystemet (energisystemet).

Disse sammenhengene opptar meg mye, og jeg tror at vi mennesker må lære mer om oss selv for å bli bedre til å ta vare på oss selv og langt på vei bli i stand til å helbrede oss selv – ihvertfall for alminnelige plager som vondt i rygg, nakke, skuldre, hodepine og ulike stressrelaterte sykdommer. Det offentlige helsevesenet kan ikke klare dette alene, og heller ikke den alternative medisinen. Den viktigste faktor for helbredelse og god helse, er oss selv – og vår forståelse av oss selv og vårt liv.

 

Fra min CV:

Praksis
2012: Boken «Hjemme i din egen kropp»
2011: Avspennings-CD
2006 til i dag: Egen praksis: Runa Helmersen, psykomotorikk og avspenning
2002-2006: Ansatt ved Follo DPS, gruppeterapi-enheten, som gruppeterapeut og bevegelsesterapeut.
1998-2003: Egen praksis: Drøbak Avspenningsklinikk
2000-2002: Daglig leder av Kvinnenettverket i Follo (nettverk for kvinnelige næringsdrivende)
1989-1992: Veileder og kursleder ved Oslo Kreativitetssenter (selvhjelpssenter for kreftsyke)
1992: Skrev boken ”Gjennom bildene. Når livskreftene seirer over sykdommen.”
 Utdannelse
2014-15: TARA approach, se www.tara-approach.com
2012-13: Nevroaffektiv psykoterapi med psykolog Susan Hart og nevroaffektiv psykoterapeut Marianne Bentzen
2008: Innføring i psykologi ved Universitetet i Oslo
1995-98: Psykomotorisk utdannelse ved Bodil Müllers Afsfpændingspædagogiske Seminarium, Danmark.
2001-02: Labans Bevegelseslære ved Laban BevægelsesStudier i Danmark
2000-01: Bevægelse, rytme og kommunikation ved København universitet
2008-2010: Sporene i kroppen etter sjokk og traumer 1, 2 og 3. Karen Margrethe Sæbø, spesialist i psykiatrisk og psykomotorisk fysioterapi, NFF og sertifisert kroppsanalytiker og psykoterapeut.

Utover dette har jeg en rekke faglige etterutdanningskurs innenfor bevegelsesområdet og voksenpsykiatrien.